11.03.2020

Kiedyś Komitet, teraz Fundacja

8 Marca w Dzień Kobiet odbyło się pierwsze posiedzenie Rady i Zarządu Fundacji SPES, przekształconej ze Społecznego Komitetu Budowy Miejsca Pamięci Dzieci Utraconych Spes.

Dokonaliśmy wyboru władz Rady Fundacji, przewodniczącym której został Janusz Podsiadło, a jego zastępcą Alicja Broda  - Gratulujemy ☺

Po gorącej i pełnej zaangażowania dyskusji wyznaczyliśmy główne kierunki i opracowaliśmy plan naszej działalności. Teraz przed nami wiele pracy związanej z pomocą rodzinom po stracie dziecka nienarodzonego. Kontynuując i rozwijając dotychczasową działalność Komitetu, udzielamy wsparcia psychologicznego, porad dotyczących praw kobiet po stracie dziecka, wskazujemy sposoby rozwiązywania problemów i pokonywania trudności, z jakimi borykają się rodzice i bliscy dzieci utraconych.

Chcemy być dostępni dla wszystkich, którzy doświadczają bólu i szukają nadziei po stracie dziecka nienarodzonego.

8 Marca 2020 roku w ramach Fundacji SPES spotkali się ludzie, którzy wiedzą, że warto żyć nadzieją i dawać nadzieję.

Zapraszamy do kontaktu z Fundacją.